/ БГНЕС
Синдикатите се срещнаха с премиера Борисов. Какво обсъдиха?
97386
Синдикатите се срещнаха с премиера Борисов. Какво обсъдиха?
  • Синдикатите се срещнаха с премиера Борисов. Какво обсъдиха?
Ръководствата на КНСБ и КТ “Подкрепа” заедно с представители на сръбския регионален синдикален съвет „Солидарност” се срещнаха с премиера Бойко Борисов във връзка с декларация, приета на срещата „Гласът за интеграция на Западните Балкани”, организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Столицата под блокада: Днес и утре се движете без автомобил
 
След срещата лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че двата синдиката подкрепят исканията на българските превозвачи по пакета на Европейската комисия „Мобилност” и не са съгласни с каквито и да е условия за дискриминация на превозвачите.

Борисов посреща лидерите на ЕС и държавните глави на страните от Западните Балкани

Борисов синдикати
БГНЕС

В допълнение синдикатите предлагат промени в условията на работа. Така например междудневната почивка на шофьорите да стане от 9 на 11 часа, а заплащането да е според ставката на държавата, където преобладаващо се извършва съответният превоз.

С какво ще гощават евролидерите в София? (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Премиерът Бойко Борисов се обърна и към здравния министър Кирил Ананиев. Той го помоли да направи така, че работещите в болниците във Враца и Ловеч първо да получат заплатите си, а след това да се стабилизират и реформират тези две медицински заведения.