Шуменският екарисаж готов да помогне за удавените животни
Шуменският екарисаж готов да помогне за удавените животни / снимка: Impact Press Group
Шуменският екарисаж готов да помогне за удавените животни
50091
Шуменският екарисаж готов да помогне за удавените животни
  • Шуменският екарисаж готов да помогне за удавените животни

Шуменският екарисаж има готовност за изгаряне и обезвреждане на умрелите животни при наводненията в област Хасково. Към момента обаче няма отправено искане към нас, заяви изпълнителният му директор Мирослав Александров.

„Ако има необходимост от нашите услуги в Хасковска област ще се отзовем”, каза пред Дарик Александров. Имаме готовност да реагираме, допълни още той и добави, че са били предупредени от Областната агенция по храните за възможност да се прибегне до услугите на екарисажа в Шумен за изгаряне на удавените при наводненията в област Хасково животни, но до момента повикване от страна на Агенцията по храните няма.

На въпрос на Дарик дали държавата все още дължи средства на шуменският екарисаж Александров заяви, че задълженията към тях за последните 8-9 месеца не са разплатени. „Въпреки всичко ние работим в обичаен нормален ритъм”, заяви Александров. Той добави, че екарисажът не е намалявал нито събираемостта, нито капацитетите си. „Успяваме с някакви собствени сили и резерви да поддържаме това ниво”, каза още Александров.

Още новини от Шумен