Тази сутрин ще е сравнително хладно, с температури между 10° и 15°, в Североизточна България - по-ниски, до около 7°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - 26°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без промяна.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През септември ни очакват температури до 35 градуса

В планините ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има главно в Родопите и там на отделни места ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността в следобедните часове ще има в понеделник, главно над източните райони, но ще е почти без валежи. Вятърът ще е слаб, с източна компонента. През първия ден дневните температури ще са с градус-два по-ниски, във втория ден максималните отново на повечето места ще са между 25° и 30°.
БТА