Шопов: Прокуратурата да се заеме с Мюмюн
Шопов: Прокуратурата да се заеме с Мюмюн / netinfo

Прокуратурата трябва да се произнесе има ли документно престъпление, извършено от Сезгин Мюмюн, който разпространи докладната, че са давани пари на Атака. Това заяви в предаването Денят на Дарик радио заместник-председателят на Атака Павел Шопов.

„Не мислим, че името на партията е нацапано – с какво?”, попита Шопов на въпрос дали Атака ще предприеме действия за да изчисти името на формацията си след публикациите, че е получила пари от ДПС. Ще заведем дела, въпреки че няма закон за печата и манипулацията е префинена и е направена много организирано, коментира зам.-председателят на Атака.

Едно от предположенията ни е, че на Сезгин Мюмюн му е платено, каза Павел Шопов. Запитан от кого той добави: „има от кой - има хора, които работят денонощно срещу Атака от година и половина, срещу нито една политическа сила не са хвърлени толкова пари и не са осъществени толкова мръсни поръчки”.

Нещата трябва да ги предприеме прокуратурата – по главата „Документни престъпления” против въпросния Мюмюн – той се позовава на един неистински документ, каза още Павел Шопов, според когото прокуратурата трябвало да се самосезира. Какво значи да се ползваш от един неистински документ и да го пратиш в прокуратурата, тя да провери дали бил истински – абсолютна пародия, параграф 22, заяви той.