/ БГНЕС
20-годишният шофьор, който блъсна 4 деца и падна с автомобила си в Перловската река в района на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, има зад гърба си пет нарушения – три за превишена скорост, едно за използване на мобилен телефон и едно за неносене на документи. Това заяви пред журналисти директорът на „Пътна полиция“ Росен Рапчев. Той изтъкна, че при навлизане в кръстовище водачите не трябва да увеличават скоростта и трябва да следят внимателно сигнализацията и останалите участници в движението.

Кола помете четири деца в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

катастрофа София
БГНЕС

Водачът, който помете четиримата тинейджъри не беше задържан след пътния инцидент.
 
Състоянието на децата е стабилно и едното вече е се е прибрало вкъщи, съобщиха за „Дарик“ от „Пирогов“.
 
Все още е рано да се каже, чия е вината за катастрофата, посочи Росен Рапчев. Има различни версии, които ще бъдат изяснени в досъдебното производство, добави той:
 
„Водачът е на 20 години, а има пет нарушения на Закона за движение по пътищата, като три от тях са за превишена скорост“.

Какво е състоянието на прегазените край стадион „Герена“ деца? (ВИДЕО)

катастрофа София
БГНЕС

Нямаме данни на това кръстовище да има концентрация на пътно-транспортни произшествия. Реално погледнато, всяко едно кръстовище е потенциално опасно, ако има водач, който навлиза в кръстовището, без да е осигурил и без сериозно да е акцентирал на знаците и околните участници в движението. Не смятам, че има проблем със сигнализацията. Според мен, сигнализацията е добре направена, ясно видима, както хоризонтална, така и вертикална“, допълни Рапчев.
 
20-годишният шофьор беше тестван за употреба на алкохол и наркотици, и пробите му са отрицателни. След пътния инцидент той не беше задържан. Стабилно е състоянието на трите деца, които все още са в болница. Едно от тях вече е изписано и се е прибрало у дома, съобщиха за Дарик от „Пирогов“.

катастрофа София
БГНЕС