Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации
Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации / netinfo
Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации
82550
Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации
  • Шефката на ОИК-София подозира потърсили помощ в Арена Армеец в симулации

Броят на предаващите бюлетините и протоколите в „Арена Армеец", които потърсиха медицинска помощ, е внушителен. Това заяви в  предаването „Кой говори" по Дарик председателката на Общинската избирателна комисия- София. Диляна Иванова подозира хора в залата, потърсили медицинска помощ, в симулация.

Тя поясни, че към момента всички протоколи от секционните избирателни комисии в София са предадени и приети и няма чакащи в залата. Въпреки че повече от денонощие хората бяха заключени в залата, докато вървеше отчитането на секционните избирателни комисии, Иванова е категорична, че няма основание за оставки в столичната комисия.

Недоволство в „Арена Армеец", хората сравняват залата със затвор (ВИДЕО)

„Всички протоколи са предадени и приети. Нормална ситуация. Няма нещо извън нормалното, което да се е случило", категорична е тя.

В коментар, че 117 души са прегледани от медицинските екипи насред кошмара в „Арена Армеец", тя каза, че не е пряк свидетел на такива случаи и не може да каже каква е причината някой да потърси медицинска услуга. Тя дори сподели хипотезата си, че хора са симулирали и са извикали медицинска помощ. „На вас не ви ли се струва, че бройката потърсили медицинска помощ е внушителна", попита Иванова.

ЦИК иска допълнителни пари и почивен ден за СИК и ОИК в големите градове

И бе категорична, че няма каквото и да е нарушение или основание за оставки на когото и да било. „Членовете на СИК по свое собствено желание са станали членове на тези комисии и поемайки това задължение, стават длъжностни лица и съответно поемат задължения, същественото от които е да може да се задължат след приключване на изборния ден да отчетат резултата от гласуването и да предадат протоколите и торбите с изборните книжа", обясни тя и попита „За какво причиняване на страдание говорим".

Разкази от първо лице за кошмара в Арена Армеец

Недоволството се състои в определени лица, а друга група, които са присъствали, са доволни, твърди Иванова.