СГС разгледа делото срещу майка, обвинена в убийството на детето й
СГС разгледа делото срещу майка, обвинена в убийството на детето й / netinfo

СГС разгледа делото срещу Бранимира Павлова, която е обвинена в това, че на 7-ми октомври миналата година е убила двумесечната си дъщеря Лъчезара. Според показанията на петимата разпитани свидетели, мъжът, с когото тя е живяла, е биел нея и двете им деца.

По време на заседанието бяха разпитани петима свидетели, които познават Бранимира от домовете за временно настаняване, където тя е живяла.

Според техните показания Павлова е била нежна майка и не е посягала на децата си. Обвиняемата не е пиела или употребявала наркотици. По думите на всички свидетели мъжът, с когото Павлова е живяла Мариян Младенов, е бил пристрастен към марихуаната и често е бил под нейно влияние, вследствие на което е бил жена си и децата.

Свидетелят и координатор във фондация „Движение на българските майки” Ивета Кънчева каза пред съда, че вероятно Бранимира е имала леко умствено заболяване, което заедно с липсата на средства са я накарали често да разхожда двете си деца в една бебешка количка, сложени едно върху друго.

Според съдебно-медицинската експертиза по случая детето е починало от силен удар, вероятно нанесен с човешка ръка.

Павлова е живяла с бащата на двете й деца Мариян Младенов, който им е посягал често.

Детето почина на 8 октомври 2007 година в „Пирогов” от тежки мозъчни травми. Майката твърдеше, че детето е паднало от кошчето. Последствие се установи, че травмите по тялото на детето са от жесток побой.

Психичната експертиза показа, че Бранимира напълно е осъзнавала действията си в деня на инцидента. Следващото заседание по делото ще се проведе на 20 май.