СГС гледа делото срещу Владимир Кузов
СГС гледа делото срещу Владимир Кузов / netinfo

Софийски градски съд гледа делото срещу депутата Владимир Кузов. Той е обвинен за извършване на хомосексуални действия с 13-годишно момче. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за период от 2 до 5 години.

На последното заседание главният свидетел по делото срещу депутата Владимир Кузов, Николай Кирилов заяви, че се отказва от подписите си за разпознаването на Кузов. Това бе потвърдено косвено и от прокурора по делото Иванка Трифонова, която съобщи, че е назначена графологична експертиза, защото свидетел е заявил, че не е полагал подпис под протокол за разпознаване.

По делото беше назначена и комплексна сексологична, психологична и психиатрична експертиза. Визираните в обвинителния акт престъпления от Владимир Кузов са извършени в периода юни-септември 2001 година.

Обвинителният акт на Софийска градска прокуратура срещу Владимир Кузов беше внесен на 24 август тази година в СГС. Производството по делото е започнало през 2005 г. от Софийската районна прокуратура, но след като Кузов е избран за народен представител, то е било прекратено. Делото се гледа при закрити врата.