Семейство от Ягодово участвало в разбитата мрежа за детско порно
Семейство от Ягодово участвало в разбитата мрежа за детско порно / DarikNews.bg, архив
Семейство от Ягодово участвало в разбитата мрежа за детско порно
46391
Семейство от Ягодово участвало в разбитата мрежа за детско порно
  • Семейство от Ягодово участвало в разбитата мрежа за детско порно

50-годишният Васил и синовете му Андон и Атанас Паскалеви от Ягодово са задържаните при акцията на ГДБОП за разпространение на порнографски материали с деца между 2- и 11-годишна възраст в интернет. Те са обменяли видеоматериали с другите задържани мъже. Бащата работи като охранител в Ягодово, а синът му Атанас като охрана в пловдивски хотел. Андон има алергично заболяване и проблеми с психиката. Той рядко излиза от вкъщи, за него се грижи майка му. Тя категорично отрече съпругът й и синовете й да са арестувани. Съседите на Паскалеви казаха за тях, че са добро семейство.

Тримата остават в ареста за 72 часа заедно с останалите задържани 17 мъже. На тях са им повдигнати обвинения.

При специализираната операция са иззети 32 компютърни системи, таблет, флашки и др. 50 минути е средната продължителност на клиповете, а обемът на файловете е десетки терабайта, уточняват антимафиоти. Кадрите показвали изключително отблъскващи сексуални гаври с деца.

Открити са и видеоклипове, създадени по скайп, в които децата са принуждавани да изпълняват сексуалните желания на възрастни мъже.

Акцията е проведена в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Плевен, Сливен, Свищов и София-област.

Други новини от Пловдив