/ БГНЕС
Разходите по него не са плащани от радиото
Има предоставен автомобил на СЕМ от БНР, но разходите по него не са заплащани от радиото. Колата е била бракувана и не е в добро състояние.Това обясниха от СЕМ по повод образуваното производство от КПКОНПИ срещу бивш директор на БНР. Най-вероятно ползването й е било по времето, когато шефският пост в радиото се заемаше от Александър Велев.

Според сигнала той е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ за неговия избор.

Цацаров разследва началника на НСО и бившия директор на БНР

От думите на членовете на СЕМ стана ясно, че става дума за бившия шеф на радиото Александър Велев.

"Става въпрос за колата, която ми беше предоставена от бившата председателка на СЕМ Мария Стоянова, тъй като аз бях нов член на СЕМ. Това стана няколко месеца след влизането ми в СЕМ. Тази кола беше взета от някъде, защото е бракувана, а не е предоставена. Как е влязла в СЕМ, не зная, но много добре зная, че не е подъдржана от радиото и не се е водила на радиото", посочи Бетина Жотева, член на СЕМ.

"Кола, която е на издръжка на БНР, СЕМ не е ползвала", категорична бе председателката на регулатора София Владимирова.

"Предоставена е за ползване, разходите не са заплащани от БНР. Тази кола е в лошо състояние. Има възможност да се отписват такива материални активи и една администрация да ги предоставя на друга", внесе яснота и главният секретар на СЕМ Емилия Станева.