/ Александра Димитрова
12 души пострадаха при 3 пътни инцидента в София и областта днес. Сред тях са 37-годишна майка и двете й деца. Две от катастрофите – край Божурище и Елин Пелин – са станали рано сутринта. Третият инцидент е станал около обяд на кръстовището на столичния бул. „Борис III” и Околовръстното шосе.

Ето какво чака шофьорите с промените в Закона за движение по пътищата
 
Сигналът за първия инцидент е подаден около 07:20 ч. сутринта. Катастрофата е станала на пътя край Божурище в посока Брезник. Пострадали са общо четирима души.
 
В „Пирогов” са откарани 21-годишен мъж с контузия на главата и множество травми и 25-годишен мъж с контузия на главата и гръдния кош. Други двама – мъж и жена, са откарани във Военномедицинска академия, съобщи за Дарик говорителят на болницата Соня Колчакова:
 
„При нас са докарани мъж и жена, като жената е била с рана на главата, обработена и освободена. Мъжът има контузия на главата, контактен и адекватен е и е настанен в неврохирургия за лечение“.

При удар с 50 км/ч и без колан нараняванията на пътника са като падане от петия етаж

катастрофа София
Александра Димитрова

След по-малко от час на пътя между Елин Пелин и Лесново става друга катастрофа с общо петима пострадали. В едната от колите пътуват мъж и жена на 31 години, които имат контузии на краката. В другия автомобил пътуват 37-годишна майка и двете ѝ деца, които са откарани за преглед в „Пирогов”, съобщи говорителят на болницата Мария Пойразова:
 
„Те са прегледани, изследвани. Майката и едното дете имат контузии в главата. При третото няма нищо. И тримата са освободени“.

катастрофа София
Александра Димитрова


Катастрофа с две коли в София, има пострадали (СНИМКИ)

Малко след 12:00 ч. на кръстовището на столичния бул. „Цар Борис III” и Околовръстното шосе става друга катастрофа между две коли. В едната кола пътува 22-годишно момиче, а шофьорът е 19-годишният ѝ приятел. Той излиза с колата на Околовръстното, където блъска другата кола, шофирана от 52-годишен мъж. Той е откаран във Военномедицинска академия с травма на гръдния кош.
 
Момичето и момчето също са настанени във ВМА с травми на главата и множество прорезни рани по ръцете и краката:
 
„Има трима пострадали при нас и тримата са контактни и адекватни, с различни контузии. В момента им се правят допълнителни изследвания“, посочиха още от ВМА.

катастрофа София
Александра Димитрова