„Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата, както и запазването на парите за пенсионерите, но ще настояваме за много ясна средносрочна прогноза по отношение на разходите, както и дали всички тези социални плащания могат да бъдат обезпечени и то в следващите 3 години”. Това заяви Деница Сачева за предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

„Ако ние управлявахме в момента щяхме да предложим 720 лв. минимална работна заплата, защото считаме, че това трябва да бъде числото от началото на следващата година”, добави тя.

Борисов към депутатите от ГЕРБ-СДС: Отсъствия само при смърт, сватба или развод

По думите й от ГЕРБ категорично се противопоставят на това да се вдигат доходи чрез взимане на заеми и да се дават щедри социални обещания. „На практика в момента не е ясно служебното правителство с кого се конкурира. Ние винаги говорихме за това, че то е активен участник в изборите, а не е безпристрастен организатор, какъвто трябва да бъде. Не може то да взима решения от стратегически характер”, каза Сачева.

Валери Белчев отговаря на въпроси: Не предвиждаме увеличение на данъците

„Нека видим какво ще се случи със сформирането на редовно правителство. Не изключвам възможността едно редовно такова да внесе свой бюджет. Възможните сценарии са много и различни”, коментира тя.

По думите й в предстоящия парламент ГЕРБ могат да бъдат конструктивна опозиция. „Не смятаме, че опозицията трябва да бъде непременно източник на скандали, а напротив - може да бъде конструктивна и да допринася със своя опит. Това ще се види и от предложенията, които ще дадем по отношение на бюджет 2022”, посочи Деница Сачева.