Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за март.

Облачността ще остане променлива, следобед - по-често значителна, и на отделни места в планинските и източните райони ще превали слаб дъжд, възможно е и да прегърми, съобщиха от НИМХ.

iStock/Getty Images

До умерен, северозападен, в източните райони - северен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

34 градуса температурна разлика ни чака през март

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по Северното Черноморие, слабо ще превали
. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който за кратко следобед ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-13 градуса.

IStock

Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините облачността ще е променлива, следобед - по-значителна, и на места ще превали слаб дъжд, над около 1500 метра - сняг.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2.

Кога зимата ще си отиде и ще започне затоплянето? (ВИДЕО)

Във вторник и в сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток, през първия ден временно ще се усили и с него дневните температури още малко ще се понижат - максималните ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса.

iStock/Getty Images

Облачността ще бъде по-често значителна и на места, във вторник, в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг. 
НИМХ