/ БТА
Изпълнителното бюро на БСП свали политическо доверие от групата общински съветници на партията в Столичния общински съвет, съобщиха от "Позитано" 20.

Решението е било взето на извънредно заседание на ръководството, на което е било обсъдено поведението на червените общинари, като от партията посочват, че се разграничават от техните действия.

От осмия път: Столичният общински съвет избра временен председател (ВИДЕО)

До решението се стигна, след като общинските съветници не са изпълнили решението на Националния съвет, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“, посочват от партията.

От партийната централата изтъкват, че на вчерашното заседание съветниците не са издигнали Тонова и са гласували за друг кандидат.

"Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. ⁠На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания", съобщиха още от "Позитано" 20.

Разпадна се групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет

 Преди ден Столичният общински съвет избра за свой председател Цветомир Петров след седем поредни неуспешни опита за избор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня