Русенци получиха обезщетения за откраднати бонове
Русенци получиха обезщетения за откраднати бонове / netinfo

Една седмица след съобщението, че Агенцията за приватизация започва плащането на обезщетенията на гражданите, които са спечелили гражданските си дела за откраднатите инвестиционни бонове през есента на 2003 година. Първите русенци получиха присъдените им суми. В тези суми са включени и законните лихви от датата на влизане на съдебните решения в сила.

За получаването на обезщетенията съдейства Асоциацията на пострадалите в масовата приватизация чрез нейния секретар – доц. Григоров.

При посещението си в АП доц. Григоров депозира и 14 нови изпълнителни листи, по които плащането ще трябва да се извърши след 10 декември по банков път.

От Асоциацията на пострадалите в масовата приватизация напомнят, че до 8 декември е необходимо да се изпратят по пощата с препоръчано писмо, молба и оригинал на изпълнителен лист или изпълнителният лист да се предяви лично в АП. За изпратените по-късно изпълнителни листи обезщетенията ще се изплатят през 2007 г.

Гражданите, които не са подали искови молби в съда, но желаят да получат обезщетения за откраднатите им инвестиционни бонове, могат да направят това в районния съд до края на януари 2007 г., а след първи март същата година – в новосформираните административни съдилища.

Срокът на давност за предявяване на искания за обезщетения на откраднатите бонове е септември 2008 година.