Румен Гунински не е плащал откуп за сина си
Румен Гунински не е плащал откуп за сина си / снимки: БГНЕС
Румен Гунински не е плащал откуп за сина си
23922
Румен Гунински не е плащал откуп за сина си
  • Румен Гунински не е плащал откуп за сина си

22-годишният студент Румен Гунински, който беше отвлечен на 19 октомври в София, беше освободен късно снощи от похитителите си. Бащата на момчето - бизнесменът Румен Гунински, съобщи, че не е плащал откуп за свободата на сина си. Младежът бе пуснат близо до стадион в град Елин Пелин след 41 денонощия в плен.

Малко след 20 часа снощи Румен Гунински-младши е оставен от лек автомобил в град Елин Пелин. За да избегнат усложнение, похитителите го пускат с вързани ръце в безлюдно място, между бетонен възел и стадион. Момчето потърсило помощ от пазача на бетонния възел, след което се е обадило в РПУ-Елин Пелин. Там Румен е дал показания, а после отведен в София, в сградата на ГДБОП, където е разпитван от антимафиотите.

След това студентът от НСА е откаран от баща си в дома им в Правец. Днес по обед Гунински-младши даде изявление пред журналисти: „Добре съм, не са ме тормозили, добре се държаха с мен. Радвам се, че всичко свърши. Просто искам да си почина и ви благодаря за всичко".

Докато е било в плен момчето е свалило 10 килограма, макар че похитителите са

Румен Гунински не е плащал откуп за сина си
netinfo
го хранили със сандвичи и са му давали вода, съобщи бащата - бизнесменът Румен Гунински: „Нормално беше да не е адекватен и да не говори много, тъй като 41 дена на тъмнина, с вързани очи, не чуваш нищо, с вързани ръце, не излизаш навън. Той не знаеше снощи точно къде се намира. Психически беше стресиран, нормално е да е бил заплашван да не говори, така че отказахме снощи да разговаряме с полицията. По-важно е здравето на детето", добави още Румен Гунински-старши.

Вероятно една и съща група е извършител на отвличанията у нас в последно време, смята вътрешният министър Цветан Цветанов: „Тази престъпна група, която тормози обществото в продължение на няколко години. Работим много усилено, има доста работа, която трябва да се свърши, но съм убеден, че в кратки срокове ще имаме нещо, което да можем да съобщим на обществото като решение, като реален резултат".

22-годишният студент в НСА беше отвлечен на 19 октомври в Студентски град в София. Момчето беше натикано в бял микробус пред очите на много хора и отведено в неизвестна посока. Противоречива беше информацията за искан и платен откуп. Според неофициална информация исканият откуп е бил между 500 и 700 хиляди евро. Това е поредното показно отвличане в София. Все още в неизвестност е бизнесменът Вене Сотиров, а преди него жертва на похитители станаха президентът на „Киров" - Киро Киров, и бившият шеф на футболен клуб „Литекс" Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Всичко от деня на отвличането до днес четете тук