/ БГНЕС
Българската парламентарна делегация, ръководена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, пристигна в Грузия на двудневно посещение.

Росен Желязков ще бъде на официално посещение в Грузия

БГНЕС


С тържествена церемония по полагане на венец на Паметника на загиналите за териториалната цялост на Грузия герои започна официалното посещение на Желязков в Грузия. Паметникът в центъра на столицата Тбилиси е изграден от хиляди мраморни плочки, на които са изписани имената на националните грузински герои.

росен желязков грузия
НС

Желязков беше посрещнат от Арчил Талаквадзе, заместник-председател на грузинския парламент, Н. Пр. Отар Бердзенишвили, посланик на Грузия в България, и други официални лица.

"Както успяхме да очертаем парламентарните измерения на нашето сътрудничество, отбелязахме със задоволство, че имаме отлични двустранни отношения", каза Желязков на съвместен брифинг с Папуашвили.

"Днес отбелязваме поредната стъпка към задълбочаване на нашите приятелски и съседски взаимоотношения", допълни Папуашвили. 

В рамките на визитата българската делегация ще посети мисията за наблюдение на ЕС на окупационната линия при село Одзиси.

В състава на делегацията са народните представители Александър Иванов (ПГ на ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер (ПГ „Продължаваме промяната“), Йордан Тодоров (ПГ „Възраждане“), Байрам Байрам (ПГ на ДПС), Петър Кънев (ПГ „БСП за България“) и председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.
БГНЕС