/ Димитър Панев, Дарик радио
Ремонт на пътя София - Перник, през Владая, започва от утре - 23 октомври, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът се насочва по автомагистрала "Люлин" и по първокласния път ще преминават единствено автомобилите на масовия градски транспорт. Целта е до началото на ноември да завърши ремонтът на близо 1,5 км.

Ограничават временно движението при 9-ти км на магистрала "Люлин"
 
За улеснение на трафика по автомагистрала "Люлин" от 23 октомври в пиковите часове ще има реверсивно движение в този участък. Това е отсечката в района на свлачището при 9-ти километър. От 7.00 ч. до 13.00 ч., когато трафикът от Перник към София е по-интензивен, ще има една лента в посока Перник и две ленти за София. От 13.00 ч. до 7.00 ч. сутринта на следващия ден съответно ще има две ленти за Перник и една за София. Скоростта на движение в този участък от автомагистралата ще е ограничена до 50 км/час, посочиха от пътната агенция.

Отпускат 150 млн. лв. за ремонт на 480 км от пътната мрежа

Владая път
Димитър Панев, Дарик радио

Движението по АМ "Люлин" не може да бъде пуснато по-рано, каквито бяха първоначалните планове на 22 октомври, тъй като продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището при 9-ти километър. Очаква се предвидените аварийно-възстановителни дейности да завършат до 26 октомври, допълниха от АПИ.