Светослав Глосов
Светослав Глосов / МРРБ
На АМ "Хемус" извършваните ремонти на съоръженията ще завършат до началото на зимата с изключение на тръбата за София на тунел "Витиня"
Продължават ремонтите на съоръженията на автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Целта е те да приключат преди началото на зимния сезон, е казал председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж.Светослав Глосов пред журналисти в Банско, цитиран в съобщение от ведомството.
 
Той е подчертал, че през лятото е било невъзможно тези дейности да бъдат изпълнени заради засиления туристически трафик и сега е времето да бъдат направени, въпреки краткия срок преди началото на зимата.

Проектират пътищата според интензивността на трафика години напред

Ремонтите на мостовите съоръжения ще продължат и през следващата година
. Виадуктите са обследвани и приоритизирани в реда, по който трябва да бъдат ремонтирани и в зависимост от състоянието им, е обяснил инж. Глосов. На АМ "Хемус" извършваните в момента ремонти на съоръженията ще завършат до началото на зимния сезон с изключение на тръбата за София на тунел "Витиня".
 
При последните направени обследвания е констатирано, че тръбата има същите конструктивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, завършен през миналата година. Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.

Българите поставят оценка „Среден“ на пътната инфраструктура в страната

На АМ "Тракия" се ремонтират виадуктите при 20-и км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години. Подменят се и конструктивни елементи на моста над река "Елшишка" при 89-ти км. Той припомни, че едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през миналата година и тази година трябва да се довърши и другото, е обобщил Глосов.