Ремонт променя маршрута на влаковете София – Благоевград – Петрич
Ремонт променя маршрута на влаковете София – Благоевград – Петрич / netinfo
Ремонтни дейности на железопътния път в участъците ДелянДяковоДупница, които ще се извършват на 11, 12 и 13 юни, ще наложи пълното прекъсване на влаковото движение в участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. През посочените дни няма да бъде възможно преминаването с влак между Гълъбник и Дупница и по тази причина осем бързи влака, шест пътнически влака и шест международни бързи влака ще се движат по съкратен маршрут.

От София в посока към Благоевград, Кулата и Петрич, бързите и пътнически влакове ще пътуват до Гълъбник. В обратната посока, от Петрич, Кулата и Благоевград, бързите и пътнически влакове ще се движат до Дупница. Клиентите на „Български държавни железници" ЕАД ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между Гълъбник и Дупница. Разписанието на автобусите е съобразено с обичайното разписание на влаковете. По време на извършваните допълнителни ремонти, четирите международни бързи влака между София и Солун ще се движат само между Дупница и Солун съгласно обичайното си разписание. За пътуващите с тези влакове ще има осигурени автобуси между София и Дупница. Автобусите ще заминават от предгаровия площад на съответната гара в часовете на обичайното разписание на влаковете.

Международният бърз влак от Букурещ през София за Солун ще се движи по обичайното си разписание от Букурещ до София. Пътниците от този влак ще бъдат превозвани с автобуси от София до Дупница, откъдето ще продължат пътя си до Солун с влак съгласно обичайния график за движение. В обратното направление, от Солун през София за Букурещ пътниците ще пътуват с международния бърз влак от Солун до Дупница, откъдето ще бъдат превозвани с автобуси до София. От София клиентите на железопътния превозвач ще продължат пътя си до Букурещ с влак без промяна в разписанието.

Ремонтът в участъка между Делян и Дупница продължава и след 13 юни и приключва на 31 юли, но през този период ще бъде възстановено движението на международните влакове без да се налага пътниците от тези влакове да бъдат превозвани с автобуси. Бързи и пътнически влакове, обаче, ще продължат да се движат с променени разписания и съкратени маршрути. За удобство на пътниците от влаковете, чиито маршрути са съкратени, са осигурени автобуси и извънредни влакове.