Рецидивист ограби и насили възрастна жена
Рецидивист ограби и насили възрастна жена / БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняем 44-годишен хасковлия за грабеж и изнасилване на възрастна жена, съобщават от Пловдивската апелативна прокуратура.

До момента е установено, че в нощта срещу 15 януари  мъжът влязъл в къщата на 64-годишна жена в хасковския квартал "Болярово". Той започнал да й нанася удари с юмруци по главата и я изнасилил.

Нападателят поискал пари от възрастната жена, но понеже тя не му ги предала, продължил да я удря с юмруци по лицето. След това открил чантата й, в която пострадалата държала 150 лева от пенсията си и ги отнел.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени разпити на свидетели, включително и пред съдия, иззети са вещи и биологични следи, както и от автомобил, извършени са разпознавания, назначени са медицински и други експертизи.

Мъжът е задържан за 72 часа в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан многократно за грабежи, кражби и други престъпления. Излязъл е от затвора на 30 декември 2015 г. след излежана присъда за лично укривателство.

Във вторник прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" на обвиняемия.