Откъсване на крилото е причината за авиокатастрофата край село Оризари
Откъсване на крилото е причината за авиокатастрофата край село Оризари
101366
Откъсване на крилото е причината за авиокатастрофата край село Оризари
  • Откъсване на крилото е причината за авиокатастрофата край село Оризари
Разбилият се частен самолет е бил част от шоу с дронове в село Оризаре, съобщиха за Агенция „Фокус“ от МВР. Самолетът е трябвало да направи кръг над селото, за да открие програмата, когато е станал инцидентът.

Откъсване на едно от крилата на самолета е причината за авиокатастрофата, коментира пред журналисти директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.
 
Самолет се разби край Пловдив, двама загинаха (СНИМКИ)

БГНЕС

По думите му единият от загиналите - мъж на 45 години, е собственикът на самолета, негова била и базата край село Белозем, откъдето е излетял тази сутрин. Втората жертва е 18-годишен младеж, каза още Илков. Жертвите са съответно от Пловдив и Чирпан.
 
Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 10.20 ч. И към момента огледите на мястото на катастрофата продължават.

БГНЕС

По първоначални данни причината за трагедията е техническа неизправност. Според очевидци крилото на самолета се е счупило във въздуха и летателният апарат започнал да се върти.
 
Кметът на селото съобщи, че на място веднага е пристигнала линейка. Противoпопожарната служба и полицията също са се отзовали.

Мъж и тийнейджър са загиналите в самолетната трагедия

Двамата мъже на борда са издъхнали на място. "Ако самолетът се беше разбил на стадиона, трагедията щеше да бъде още по-голяма. По това време там е имало деца и младежи, участници в състезание с дронове", коментира още директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

БГНЕС

Екип от Националната следствена служба в София ще ръководи образуваното дело.
БТА