Рапърът Ванко 1 и братовчед му влязоха в затвора
Рапърът Ванко 1 и братовчед му влязоха в затвора / netinfo

Рапърът Ванко 1 и братовчед му Димитър Рачелов бяха докарани в Пловдивския затвор, научи Дарик радио.

След като прокуратурата и съдът отказаха да удовлетворят искането на рапъра за дата и час за постъпването му зад решетките по собствено желание, служители на „Съдебна охрана” транспортираха певеца и роднината му до затвора в края на тридневния срок за изпълнение на присъдите.

Ванко 1 и съпроцесникът му са настанени във временни помещения, където ще изчакат задължителния адаптивен период от 15 до 30 дни. При лек режим Иван Главчев ще доизлежи оставащите му 13 месеца лишаване от свобода, тъй като е бил задържан 3 години и 5 месеца , а присъдата му е 4 години и 6 месеца затвор и глоба от 4 500 лева.

Братовчед му Димитър Рачелов ще остане 9 месеца в затвора, тъй като 3 години и 3 месеца от 4-годишната му присъда е изтърпял предварително като постоянна мярка "задържане под стража".

Двамата по собствено желание се отказаха от обжалване на присъдите си пред Върховния касационен съд, а миналата сряда изненадващо Ванко 1 поиска сам да се върне в затвора.

Според авдоката на рапъра и братовчед му Виктор Михайлов двамата са изгубили вяра в българското правосъдие са решили да си изтърпят присъдите "за да се свърши един път завинаги". Едва ли това е възможно, тъй като на 7 май в Пловдивския окръжен съд е насрочено първото дело за конфискация ма хотела на Ванко 1, образувано с искова молба от комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.