Държавният глава Румен Радев избра да гласува с машина.

"Нека не забравяме, че гражданската активност не се изчерпва само с отиването пред урните. Това означава гражданите да помнят какво са обещавали политиците и дали са го изпълнявали. Тогава ще спрем да ходим толкова често на избори", заяви президентът Румен Радев и подчерта, че се надява българските партии са си научили урока.

"Българските политици, макар и по трудния начин, дано са научили тежкия урок да поставят обществените интереси пред своите и тези на партията. Това е гаранция за стабилно управление. Отказът от защита на националния интерес води неизбежно до личностна и партийна делегитимация", посочи още президентът.

Как и за какво гласуваха политиците на изборите 2 в 1

Той не пожела да коментира дали служебното правителство се е справило с организацията на изборите, тъй като по неговите думи трябва да мине изборният ден. "Винаги има на изборите проблеми с някои машини, но машинното гласуване е бариера срещу основния проблем в нашите избори, а именно за недействителните бюлетини", посочи той.

"Преди всеки избори партийни оракули плашат с партия на президента, само и само да си сглобят после по-добре  собствената сглобка", заяви още президентът. По думите му водещ трябва да е принципът за надпартийни и експертни програма, на базата на националните ценности.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня