Р. Петков: Преписката срещу мен е повече от нелепа
Р. Петков: Преписката срещу мен е повече от нелепа / снимка: БГНЕС, архив

„Много настоявам, прокуратурата да разсекрети преписката, защото тя е повече от нелепа, а е необходимо гражданите да разберат, за какво става въпрос", заяви пред Дарик Румен Петков по повод разпита му в СДВР тази сутрин, свързан със засекретена прокурорска преписка.

„Не вярвах, че може такъв абсурд да се институционализира и второ, по най-бързия начин прокуратурата трябва да обяви пред обществото, кой е извикал медиите на засекретена преписка!?", каза бившият вътрешен министър и коментира, че преписката се представя пред него като засекретена не за друго, а за да го принудят да мълчи и да не може да я коментира и сега му се налагало да убеди обществото, че нямам сестра, защото част от медиите тиражирали нелепости, които даже и в преписката ги няма.

„Като благодаря на служителите на МВР за коректно свършената работа, искам да кажа, че бях засипан с един порой от имена, които нищо не ми говорят - нито съм ги виждал, нито съм ги чувал тези хора, с изключение на едно-две имена, които не съм виждал или чувал повече от 15 години", каза Румен Петков и допълни, че и в най-мрачните си мисли не е допускал, че „такива абсурди могат да бъдат институционализирани".

Румен Петков бе разпитан в СДВР около 8 часа в неделя във връзка с прокурорска преписка. Според неофициални източници преписката е свързана с готвени злоупотреби за изборите за Европарламент.