Психолог помага на сестричката на закланото момче от Лудогорци
Психолог помага на сестричката на закланото момче от Лудогорци / БГНЕС

11-годишната сестра на убитото преди 10 дни момче от село Лудогорци е настанена в социален дом. Служители на отдел "Закрила на детето" – Исперих разпоредили временната мярка, за да може да бъде оказана психологическа помощ на детето да се възстанови от шока.

Назиле – най-малката сестра на убития в село Лудогорци осемгодишен Ердоан, в петък е настанена в социален дом. Служители на отдел "Закрила на детето" в Исперих потърсили момичето, което е на 11 години, на адресите на майка му в Лудогорци и на баща му – в Подайва. Оказало се обаче, че то заедно с майка си и баба си, е приютено временно при далечни роднини. Социалните работници преценили, че по-добрият вариант е на детето да бъде оказана психологическа помощ в социален дом. То е настанено временно в институция, вероятно ще остане там около месец, докато се възстанови от шока.

На 2 юни в тоалетната на двора в дома на мъжа, с който живеела бабата на Назиле и Ердоан, бе открит трупът на малкото момче. То е удряно с чук по главата и заклано от 71-годишния Емин Еминов, установиха разследващи. Ден по-късно в тоалетната бяха намерени и череп и костите, за които Еминов призна, че са на изчезналия преди близо три години негов син Исмаил. Мъжът е с постоянна мярка "задържане под стража" в разградския арест.