Над 200 жители протестираха в село Войводиново след случая с пребития от двама роми военнослужещ от Специалните сили на 6 януари.

Прокуратурата иска постоянен арест за братята роми от Войводиново
 
Хората се събраха пред църквата на селото и се отправиха към циганската махала, предаде "Фокус". Подстъпите към махалата бяха преградени от кордон на жандармерия и полиция, за да не се допуснат ексцесии. На място бе и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.
 
Хората носеха знамена, скандираха „Българи юнаци“ и хвърляха бомбички. Протестът е срещу своеволията на ромите, които зачестяват, и бездействията на държавата. Според събралите се, циганите са „удобна маша“, която се използва по време на избори. Те се заканват да протестират всеки ден.

Напрежение и протести в село Войводиново заради пребит военнослужещ
 
Жителите на селото обявиха по-рано, че започват подписка с искане за максимално наказание за двамата побойници. Кметът на Войводиново Димитър Тосев каза, че в общината ще бъде поставена тетрадка, в която хората да се подписват. По думите му в селото е минала комисия и е разлепила предупредителни протоколи на постройките, които подлежат на бутане след изтичане на законовия срок.
 
Жителите на махалата временно напуснаха домовете си.

Незабавно събарят опасните сгради във Войводиново, гетото - опразнено