Недоволни замеряха сградата на МВР с яйца и домати. Това се случи в 41-вата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор, съобщава NOVA.

Георги Димитров


Протестиращите започнаха да се събират след 19:00 часа в Триъгълника на властта. След това тръгнаха на шествие към МВР, за да освиркат действията на вътрешното министерство от снощи.

Георги Димитров

 

 
ДЕН 41: Протестното шествие отиде пред МВР

ДЕН 41: Протестното шествие отиде пред МВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 18 август 2020 г.

 

Георги Димитров


Протестното шествие стигна и до „Орлов мост”. Протестиращите преминаха по бул. "Георги Раковски", като кръстовището с ул. "Гурко" беше блокирано, съобщи БТА.

БГНЕС

Жена с деца проби блокадата, изпочупиха й колата (ВИДЕО)

Същевременно в Стара Загора беше организирано протестно автошествие, в което се включиха около 50 автомобила. Те преминаха през центъра на града и минути след 19:00 часа пристигнаха в района на летището. Пътят Стара Загора – Хасково беше блокиран за минути.

БГНЕС

Снощи напрежението ескалира пред румънското посолство.. Кола на жена с две деца беше потрошена, след като се опита да пробие блокадата на кръстовището. Трима са арестувани.

Пореден ден на недоволство в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Автомобилът остана блокиран дълго, преди да дойде полицията и да успее да го изведе. Протестиращите обвиниха жената в провокация, защото се врязала в блокадата и ги обиждала.  

Георги Димитров

Тя от своя страна ги обвини в агресия и нарушаване на правата й. Всички замесени приключиха вечерта в 1 РУП.
 

А тази сутрин в темата беше въвлечена и дама, чиято външност наподобява тази на блокираната от снощи. Профилът й обиколи Facebook пространството, последваха и нападки заради споделени снимки от скъпи почивки. В отговор жената пусна публичен пост, че ще съди всеки, който продължи да я обижда и свързва с блокадата.

Съдят 19-годишен, размахал газов пистолет на „Орлов мост“

Георги Димитров

Отново във Facebook заради поведението си снощи беше атакуван и политологът Стойчо Стойчев. Той също се опита да премине през блокираното кръстовище, но беше спрян.
На „Орлов мост” пък беше задържан 19-годишен младеж, размахвал пистолет. Днес вече е с повдигнато обвинение и пуснат под гаранция от 500 лева.
NOVA