И днес недоволни от високите цени и ниските заплати излязоха на шествия в няколко града в страната. В София трима души бяха задържани.
 
Хасковлии заедно с хора от Димитровград и Свиленград се събраха в центъра на Хасково, където обявиха, че не са политически ангажирани. След това се отправиха по централния булевард „Г. С. Раковски” и спряха движението в двете посоки. Движението за Димитровград и обратно бе пренасочено по обходни маршрути. След това протестиращите блокираха магистрала "Марица" при пътния възел до димитровградското село Крепост. По информация на участници в протеста заради пешеходното шествие е било спряно движението и по пътя Димитровград - Хасково.
 
Граждани на Своге и околни населени места се събраха в града, като блокираха разклона за Искрец. Протестиращите пропускаха автомобили, превозващи малки деца. Недоволството е срещу цената на горивата.

протест Стара Загора
Дарик Стара Загора

С викове „Оставка” протестиращи блокираха и пътя за Прохода на Републиката. Срещу мизерията и бедността в страната тази вечер излязоха на протест жители от Гурково и региона. Те настояват за достойни доходи и по-ниски данъци. Недоволните протестиращи поискаха оставка на цялото правителство, смята на системата и референдуми по важни национални въпроси. Те искат "достоен живот на децата в България". "Не искаме да провалят бъдещето ни", заявиха стотината протестиращи. Пътят бе блокиран за около 10 минути. Те се заканиха утре да блокират движението за час, и така всеки ден.
 
Протестиращи блокираха и международния път Е-79 за и от „Дунав мост 2”, което доведе до образуване на километрична колона от превозни средства. Хората се събраха на изхода на Монтана в посока Враца и застанаха на пътя със заканата да останат там до утре сутринта, предаде NOVA. Настояват за оставка на правителството и по-ниски цени на горивата.
 

Приятели случайно се натъкнах на протеста във София.

Публикувахте от Stoqn Dimitrov в Понеделник, 19 ноември 2018 г.
 
Пред сградата на Народното събрание в София се събраха участници в Национален протест срещу безобразията в страната. Протестиращите блокираха движението пред парламента, след което се насочиха към Министерския съвет, булевард „Ал. Дондуков”, улица „Раковски”, паметника Левски, Софийския университет, Орлов мост, бул. „Гурко” и „Васил Левски”, като спираха движението. Протестиращите хвърляха димки и пиратки и скандираха „Оставка”. Трима души са задържани заради носене на пиротехника и липса на лични документи.

Благоевград
БГНЕС

Около 300-400 души се събраха в Благоевград за шествие по централните улици на града. Блокиран е централният булевард. Хората спират пред офисите на партиите, за да палят свещи, катп символ на ритуалното им погребение.
 
В Пловдив тази вечер също излязоха на протест. Жителите на града организираха автошествие по централните улици и възлови кръстовища. Те се събраха пред най-голямата спортна зала в града, откъдето тръгнаха на обиколка с надути клаксони, развети знамена и искания за оставка на правителството и достоен живот.
 
Протестиращи се събраха и на кръговото кръстовище на изхода от Велико Търново в посока София. Те също искат смяна на системата. Стигна се до ескалация на напрежението между протестиращи и полицаи и за кратко затвориха пътя.