Променя се движението на влаковете между Търнак и Аспарухово
Променя се движението на влаковете между Търнак и Аспарухово / netinfo

Временно се променя движението на влаковете между Търнак и Аспарухово от 6 ноември до 3 декември, съобщиха от "Български държавни железници". Ще бъде съкратен маршрутът на два ускорени бързи, шест бързи и десет пътнически влакове.

Всички влакове към Варна, които по обичайния си график преминават през участъка "Търнак-Аспарухово", ще се движат само до гара Търнак. В участъка на ремонта се осигуряват автобуси. След този участък пътниците ще продължат пътя си до Варна с допълнително назначените седем бързи и осем пътнически влака. По същата транспортна схема ще става пътуването в обратната посока.

Създава се специална организация за движението на четири нощни влакове. Два нощни влака между Пловдив и Варна ще бъдат отклонени по обиколен маршрут. Спалните вагони от две нощни композиции между София, Карлово и Варна ще бъдат прикачени към съставите на други два нощни влака между София, Горна Оряховица и Варна.

Бързият влак 8636 "Варна-Пловдив", който по обичайното си разписание тръгва в 22.55 ч. и пристига в 5.35 ч., ще бъде отклонен през Горна Оряховица, като ще заминава по-рано от Варна – в 20.20 ч., и ще пристига в Пловдив по обичайното си разписание. Бързият влак 8637 "Пловдив-Варна", който по обичайния си график заминава в 22.55 ч. и пристига в 5.36 ч., също ще бъде отклонен през Горна Оряховица, като ще потегля от Пловдив по обичайното си разписание, но ще пристига във Варна по-късно - в 8.29 ч.

Спалните вагони на нощния бърз влак 3636 "Варна- Карлово-София", който тръгва в 22.25 ч. и пристига в 7.20 ч., ще бъдат прикачени към бързия влак 2626 "Варна-Горна Оряховица-София", който заминава 22.15 ч. и пристига в 6.51 ч. Вагоните със седящи места от композицията на бързия влак 3636 ще се движат по обичайните си разписание и маршрут, като пътниците от тях ще бъдат превозвани с автобуси в участъка на ремонта.

Спалните вагони на нощния бърз влак 3637 "София-Карлово-Варна", който заминава в 22.00 ч. и пристига в 7.15 ч., ще бъдат прикачени към бързия влак 2627 "София-Горна Оряховица-Варна, който заминава в 23.15 ч. и пристига в 7.45 ч. Вагоните със седящи места от композицията на бързия влак 3637 ще се движат по обичайните си разписание и маршрут, като пътниците от тях ще бъдат превозвани с автобуси в участъка на ремонта.

Ремонтните дейности ще доведат до промени в движението на два бързи влака между Русе и Бургас. Бързият влак 3660 "Русе-Бургас", който заминава в 6.05 ч., ще се движи само от Русе до Комунари. В участъка между Комунари и Търнак за пътниците ще бъдат осигурени автобуси. От Търнак пътниците ще продължат пътя си до Бургас с допълнителен влак. Бързият влак 3661 "Бургас-Русе", който по обичайния си график заминава в 15.00 ч. и пристига в Русе в 21.48 ч., ще се движи само между Комунари и Русе. От Бургас до Комунари пътниците ще пътуват с допълнителен влак от Бургас до Търнак, а между Търнак и Комунари ще бъдат превозвани с автобуси.