Промените в Закона за енергетиката засегнаха много интереси, твърди Сидеров
Промените в Закона за енергетиката засегнаха много интереси, твърди Сидеров / снимка: БГНЕС

Вече става ясно кой стои зад опита за преврат, който наблюдаваме вече две седмици. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Според него става въпрос за силно засегнати интереси на енергийни лобита и политически кръгове, а това по негово мнение е станало особено ясно след приемането на поправките в Закона за енергетиката. „Това са различни лобита и фирми, свързани с Цветелина Бориславова, Христо Ковачки, Веселин Марешки, Богомил Манчев”, смята лидерът на „Атака”. Зад интересите на засегнатите от закона прозират и интересите на Сорос и „Отворено общество” и всички останали неправителствени организации, които според Сидеров гравитират около Сорос.

Според Волен Сидеров прокуратурата трябва да самосезира за дейността на неправителствените организации, провеждащи антидържавна политика. Ако тя не го направи, той лично смята да внесе сигнала.

Сидеров има намерение да предложи промени в няколко закона, най-вече в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Според него трябва да се завишат санкциите в сега действащия член 14 от закона, който към момента гласи: „Граждани и длъжностни лица, които нарушават установения ред и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги или манифестации, се наказват с глоба от 50 до 300 лв., ако не подлежат на по-тежко наказание”.

Според него размерът на санкцията не е достатъчно голям и подобно нарушение на закона трябва да се третира като терористична атака.