Промените в ДАНС са добре аргументирани, смята Станишев
Промените в ДАНС са добре аргументирани, смята Станишев / cнимкa: Sofia Photo Agency
Неспазването на законите и уронването на авторитета на ДАНС са сред причините за отстраняването на заместник-председателя й Иван Драшков, това коментира в кулоарите на парламента премиерът Сергей Станишев. Министър-председателят обясни, че очакванията към агенцията са високи и за да си свърши работата, трябва да бъдат направени промени. „Беше ми представен доклад от председателя на Агенцията достатъчно аргументиран, който налага тези промени в ръководството на ДАНС”, отбеляза Станишев.

Междувременно бившият вътрешен министър Румен Петков определи като груба грешка отстраняването на заместник-председателя на ДАНС. „Имам подозрения, че има хора в ДАНС, които няма да приемат радушно освобождаването на генерал Драшков. И ще направят почтения избор”, каза Петков. Според Румен Петков е очевидно, че се е провела кампания срещу вече бившия заместник-председател на ДАНС, но не коментира откъде и от кого.

„Някой иска да се самоуличи в близки отношения с някаква група от нас”, така заместник-председателят на вътрешната комисия в парламента Татяна Дончева коментира думите на Румен Петков. Тя заяви още, че не е изненадана от отстраняването от поста на Иван Драшков. „Не си представяйте как шефа на ЦРУ спретнал подписка срещу един сенатор и е останал на поста си”, коментира още тя.