/ БГНЕС
Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за умишлено убийство за трагедията в Казанлък. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.
 
Откриха мъртви мъж и жена на улица в Казанлък (ВИДЕО/СНИМКИ)

Рано тази сутрин в Казанлък бяха намерени телата на мъртви мъж и жена. По-късно стана ясно, че двамата са живеели от години на съпружески начала. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Според този текст от НК който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.
 
Битов скандал довел до трагедията в Казанлък? (СНИМКИ)

От прокуратурата припомнят, че в 6.18 часа на 6 март на тел. 112 е било получено съобщение за намерени трупове на мъж и жена в междублоково пространство в квартал „Васил Левски“ в Казанлък. Установено, че единият е на 46-годишна жена. По тялото имало прострелни рани – три в гърдите, една в главата и една в дясната ръка. Другото тяло било на 50-годишен мъж. Той е бил с прострелна рана в главата.


При огледа на местопроизшествие са били иззети пистолет „Макаров“, калибър 9х18,  и два пълнителя за него – единия с два патрона, а другия с три патрона. Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицински на жертвите, физикохимична експертиза и балистична експертиза на оръжието.

Ревност довела до трагедията в Казанлък (СНИМКИ)

По-рано от думите на окръжния прокурор стана ясно, че една от версиите, по които работят криминалистите, разследващи смъртта на мъжа и жената, е убийство и самоубийство от ревност. Мъжът и жената са живеели на съпружески начала от около 20 години и имат дъщеря на 15 години.