Етичната комисия на БЛС се самосезира по случая
Окръжната прокуратура в Сливен разследва за лекарска грешка по случая с починалата 33-годишна родилка в болницата в града. Ренета Томова е починала на 17 август - ден след раждането на първото си дете.

Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) също вече се самосезира по случая. Близките на починалата жена пък настояват за независима медицинска експертиза, защото се притесняват, че "истината ще бъде скрита". Според тях до фаталния край се е стигнало заради травми, причинени от медицинския екип при раждането.

Жена почина при раждане в болница в Сливен

Ренета постъпила в болницата след нормална бременност, разказват от семейството й пред бТВ. Часове след раждането, при което бил приложен метода "Кристелер, т.е. лекарите натискат корема на родилката, състоянието й се влошило.
 

Родителите на починалата жена ще съдят болницата
screenshoоt/vbox7


Според директора на сливенската болница д-р Соня Михайлова жената е приета в реанимация, където починала, съобщава NOVA. Лекарката, водила раждането, не е на работа, а в родилното твърдят, че в почивните дни проверки няма.
 
30 юли: Родилка почина след планирано секцио, бебето й е в кома

Семейството на починалата родилка твърди, че от болницата не са ги потърсили, не са им казали какво точно е станало, а лекарката, водила раждането, не отговаря на телефонните им позвънявания. Пред Bulgaria ON AIR родителите на Ренета заявиха, че ще съдят болницата.

9 март: Родилка почина в кърджалийската болница

Предстои да бъде направена аутопсия на жената, която ще покаже причините за смъртта й.