/ БГНЕС
Родилка на 23 години е починала тази сутрин малко след 6:00 часа в акушеро-гинекологично отделение на кърджалийската болница, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Жената е от село Водач, община Черночене, и е приета в болницата тази сутрин около 4.00 часа.

От лечебното заведение информират, че за изясняване на случая е образувано досъдебно производство. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, извършва се вътрешна проверка. Информирани са РЗИ и РЗОК и предстои проверка от Изпълнителна агенция "Медицински одит", уточняват още от пресцентъра на болницата.

По информация на РЗИ-Кърджали, жената е била в 9-тия месец от бременността си и постъпила в болницата, защото е наближавал термина й. От инспекцията също са назначили проверка. 
 

БГНЕС


Разследването по случая е започнало тази сутрин и се провежда от следовател, както изискват правилата от НПК, потвърди говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Димитрина Делчева. По думите й, предмет на разследването е да се установи причината за смъртта и дали тя не се дължи на немарливо изпълнение или незнание на професионалните служебни задължения от страна на медиците.

"Направен е оглед в болницата, назначена е съдебно-медицинска експертиза и предстои събирането на гласови свидетелства", каза още прокурор Делчева.