/ iStock/Getty Images
Наказанията, предвидени в такива случаи, са лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.
Районна прокуратура-Хасково с досъдебни производства за нарушена карантина от шофьори, завърнали се от чужбина и отишли да вземат камиони, за да пътуват отново, съобщиха от прокуратурата.

Четирима души нарушиха карантината си във Великотърновско

На 22 март двама водачи на тирове на 45 г. и на 34 г., получили предписания за спазване на задължителна карантина, съответно от четири дни за първия и пет дни за втория при влизане в България.

При извършена проверка от полицейски служители е било установено, че те не останали на адресите си в село в Хасковска област, а заминали за населено място в област Пловдив, за да вземат други камиони, с които днес отново трябвало да заминат за чужбина. Двамата са били предупредени от полицията да спазват карантината и върнати обратно в домовете им.

Девет души нарушиха карантината си в Старозагорско

Третото досъдебно производство е за нарушена карантина от 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му е била издадено предписание за 14-дневна карантина на адрес в Хасково.

Той обаче напуснал жилището си и отишъл в дома на жената, с която живеел на семейни начала. Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура=Пловдив съгласно заповед на главния прокурор.