/ Dariknews.bg, Eли Ташева
След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обвинителите ще разследват безстопанственост във ВиК Перник по информацията, че има отклоняване на вода към град Радомир.

Останалите материали ще бъдат изпратени на Специализираната прокуратура - София по компетентност да се разследва работата на кметове и областен управител, съобщи БНР.

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи по-рано днес, че ще подпише новия график за режима на водата, след като го съгласува с всички институции на територията на общината. По думите му предложеният вчера от министър Петя Аврамова вариант за воден режим в Перник не е окончателен.

Кметът на Перник ще предложи по-лек режим на водата за празниците

Владимиров каза, че ще отправи предложение към ВиК специално за празниците режимът да не е толкова болезнен и драстичен и коментира, че лошата организация на ВиК и несработването на техните инсталации е довела до това една не малка част от кварталите на Перник да нямат вода с дни.

Кметът изрази надежда новият управител на ВиК Перник да навлезе бързо в проблемите, защото жителите на махала „Андрейна“ в Батановци нямат вода вече почти две седмици, високите квартали на Перник и част от селата също нямат питейна вода с дни и дружеството трябва спешно да отстрани тези проблеми.

Водният режим в Перник се затяга

По повод вчерашната среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Владимиров каза, че след един изгубен месец, нещата още са на вариант "търсят се водоизточници".

Такъв е бил отговорът и на въпроса му - ще има ли още водоноски в Перник.
БГНЕС