/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо кмета на Калояново на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че на 10 ноември, е шофирал служебният си автомобил след употреба на кокаин, съобщиха от обвинението.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение на кмета на Калояново, шофирал след употреба на кокаин

Екип от полицейски служители от Районно управление-Хисаря и Жандармерията осъществявали контрол по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“ в селото.

Около 15:00 часа, служителите подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил от кмета. След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново.

Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания, той бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство.

Кметът на Калояново спипан да шофира на кокаин (ВИДЕО)

При направената проба за алкохол, тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Той е бил задържан за срок от 24 часа. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт. Предстои Районен съд да насрочи заседание по делото.

През 2016 година кметът на община Калояново заби автомобила си в маршрутна кола. Тогава той отказа да бъде тестван за алкохол и наркотици с оправданието, че приема хапчета за сърце.  

Припомняме, че тогава се оказа, че Георгиев е управлявал с превишена скорост - 120 км/ч, при разрешени 90 км/ч, на пътя между село Труд и Пловдив. Инцидентът беше по негова вина.