/ IStock
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за това, че на 10 ноември в село Калояново, кметът на 40 г., е управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

Около 15:00 часа, полицейски патрул е спрял за проверка колата на кмета на община Калояново. На водача е бил извършен тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за употреба на кокаин.

Кметът на Калояново спипан да шофира на кокаин (ВИДЕО)

Той е бил задържан за срок от 24 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия за изясняване на фактическата обстановка. Предстои Районна прокуратура да повдигне обвинение на кмета за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

През 2016 година кметът на община Калояново заби автомобила си в маршрутна кола. Тогава той отказа да бъде тестван за алкохол и наркотици с оправданието, че приема хапчета за сърце.  

Припомняме, че тогава се оказа, че Георгиев е управлявал с превишена скорост - 120 км/ч, при разрешени 90 км/ч, на пътя между село Труд и Пловдив. Инцидентът беше по негова вина.