/ БГНЕС, архив
Прокуратурата разследва строежа на възпрепятстваща ограда на българо-турската граница. Причина за това са подадените сигнали от БСП. Според тях в изграждането на съоръжението са допуснати нарушения и са извършвани корупционни схеми.
 
Напълно е готова оградата по границата ни с Турция

В края на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата работи по сигнала на бившия депутат Велизар Енчев и депутата от левицата Елена Йончева.
 
Лют скандал в ТВ ефира заради оградата по границата с Турция (ВИДЕО)

В сигнала се твърди също, че изграждането на оградата неправомерно се е извършвало от фирми на политическата партия "Патриотичен фронт" и че цените по договорите а многократно завишени.

Елена Йончева представи филм за трафика на бежанци
 
В края на миналата година БСП публикува 20-минутен филм на Елена Йончева, в който се разкри неефективността на оградата по българо-турската граница, която би трябвало да спира бежанците от Близкия Изток. Във видеоматериала са показани кадри как бежанци успяват да прескочат оградата безпроблемно.
 
От филма става ясно, че сензорните устройства и камерите, които трябва да предотвратяват нелегалното преминаване на границата ни са в неизправност. Сигналите до главния прокурор са подадени още през март м.г. По делото е назначена инженерно-техническа експертиза, чието заключение все още чака.