До петък всички големи болници трябваше да обособят фургони за бързо антигенно тестване
До петък всички големи болници трябваше да обособят фургони за бързо антигенно тестване / БГНЕС
"Подадените оставки в клиниката по трансплантации и нефрология, факт от вчера, не са подписани от мен и не са приети като такива. Ще се възползваме от законовия 7-дневен срок да отговорим на това". Това заяви на пресконференция директорът на Александровска болница проф. Борис Богов за казуса с отказаното пребазиране на клиниката за откриване на място за COVID отделение.

„Вчера сутринта проф. Паскалев и неговият екип - лекари, медицински сестри, санитари, подадоха колективно оставка за нещо, което не мога да го коментирам като лекар. Изключително безотговорно отношение, претенции на човек, който винаги е твърдял, че се грижи за пациентите си“, заяви проф. Богов.

Сигурно повече от 15 са подалите оставки медици от Александровска, добави той.

Той определи действията на проф. Паскалев като "абдикация от пациентите си, невъзможност да прескочи собственото си его".

"Точно тук, в Александровска болница, е имало бомбардировка, имало е две ужасни кризи – и тогава болницата е оцелявала. И изведнъж някой си позволява да напусне Александровска болница, да напусне своите пациенти", продължи проф. Богов.

Той увери, че пациентите, които са трансплантирани, ще бъдат обслужвани по същия начин, ако не и по-добре обслужвани. "Те няма да бъдат изоставени в нито един момент – дали ще бъда аз тук, или някой друг, няма никакво значение", подчерта той.