Продължава разследването за убийството на Петър Божилов
Продължава разследването за убийството на Петър Божилов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Разследващите не са категорични, че Огнян Шангов пръв е стрелял по Петър Божилов. Резултатите от назначените няколко експертизи ще докажат окончателно дали ще остане първоначалната версия за самоотбрана от страна на Божилов.

Няма категорична информация и за това дали двамата наистина са се скарали. Това обясни в интервю за Дарик разследващият случая Весела Янчева, старши полицай в сектор „Разследване на кримнални престъпления” към СДВР.

Резултатите от аутопсията показаха, че в тялото на 71-годишния бивш военен Огнян Шaнгов са открити седем куршума и един в тялото на шефа на Националната спортна база Петър Божилов. Двамата се застреляха един друг край софийското село Железница в неделя.

Двамата са намерени мъртви, на разстояние около 20 метра един от друг. По-рано стана ясно, че спортният шеф е стрелял многократно с 45-калибров пистолет, а възрастният мъж е произвел един изстрел с 25-ти калибър. Първоначално от СДВР заявиха, че има категорични доказателства, че Шангов е стрелял пръв, неколкократно и вътрешният министър потвърди тези данни. Разследващият случая полицай обаче смята, че категорично това може да се твърди едва след като бъдат готови резултатите от всички експертизи.

Една от назначените експертизи показва, че и двамата мъже са употребили алкохол. Установени са 0,7 промила алкохол в кръвта на Шангов, а за Божилов - 0,4 промила, потвърди Весела Янчева. Това не е голямо количество алкохол, коментира още тя.

Поклонението в памет на Петър Божилов ще се състои в петък на Националния стадион „Васил Левски”.