Медиците ни останаха без предпазни средства
Личните лекари останаха без предпазни средства. Те са принудени сами да се снабдяват с маски, ръкавици и облекла, което се оказва трудно, а и понякога невъзможно.

Д-р Николай Николов е педиатър. В листата му има хиляди пациенти, които продължават да имат нужда от прегледи. В поликлиниката има редовна дезинфекция, а пациентите изчакват отвън, но оказва се личните предпазни средства липсват.

142 вече са положителните проби за коронавирус у нас (ВИДЕО/СНИМКИ)

 „Ще бъдат раздадени 8 000 маски. Тази цифра е крайно недостатъчна. На практика един лекар и една сестра ще имат по една еднократна маска, която трябва да се ползва 2 часа“, обясни председателят на РЛК-Хасково Николай Колев.

Лекарите от околните градове отказаха да вземат двете маски.

„Аз отказвам да ги получа и да се брои, че някой е положил грижи да ме предпази. Цялата работа е въпрос на приоритети. Не знам какво се разбира под преден фронт, след като ние продължаваме да си работим. Разглеждаме си остри случаи, по 10-15 на ден“, каза още Николов.

Според общопрактикуващите лекари трябва да има повече възможности за диагностициране и тестване. Положителното е, че поне част от хората са си останали по домовете.