Президентът на ФК „Марица и свитата му остават в ареста
Президентът на ФК „Марица и свитата му остават в ареста / снимка: БГНЕС
Президентът на ФК „ Марица" Рангел Берберов и тримата му подчинени остават за постоянно в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" бе взета днес от Районния съд в Пловдив.

Четиримата бяха арестувани в петък вечерта в клубното барче след оплакване на бизнесмена Петър Лесов, че са го принудили със сила и заплахи да подпише запис на заповед за 78 600 лева. В съдебната зала прокурорската заяви, че подсъдимите са удряли изнудвания, а самият Берберов го е замерял с чаши и се е заканвал да му счупи ръцете. Лесов си е извадил медицинско за лека телесна повреда.

Натопен съм от приятели, каза на влиза влизане в съдебната зала Рангел Берберов. Според него един от свидетелите срещу него трябва да бъде обвиняем. Близки на футболния бос, който се занимава със строителен бизнес, твърдят, че изнудваният Лесов наистина му дължал пари, тъй като завишавал фактурните стойности на доставяното от него обзавеждане за обекти на Берберов.

Съдът отказа да освободи задържаните с мотив, че те са „безкритични" към извършеното престъпление и има опасност да извършат друго. Наложената най-тежка мярка за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок. Ако Берберов и неговите подчинени бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, ги грози затвор от две до осем години.