/ ThinkStock/Getty Images
Атмосферното налягане е и ще остане близко до средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре отново ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западните райони от страната краткотрайно ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Хубавото лято продължава

плаж бар
ThinkStock/Getty Images

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в масивите от Западна България краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

лято
ThinkStock/Getty Images

През почивните дни в следобедните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността. В събота само на отделни места в Западна България е възможно краткотрайно да превали, в неделя вероятността за краткотрайни валежи с гръмотевици на повече места е по-голяма. В източните райони ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат.

Най-добрите плажове в Европа за 2018-а (СНИМКИ)
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА