Преместиха пилотите от катастрофиралия МиГ-29 в София
Преместиха пилотите от катастрофиралия МиГ-29 в София / DarikNews.bg, Пловдив

Двамата пилоти на катастрофиралия МиГ-29 майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев са преместени във Военномедицинска академия. Това съобщи за Дарик началникът на Военна болница - Пловдив подполковник д-р Ангел Пеев. Това е станало снощи около 21 часа.

Летците са прегледани от дошлите специално от София началник на Отделението по неврохирургия във ВМА доц. Тихомир Евтимов и анестезиолог. Летците са качени на реанимобили на ВМА, снабдени със специални надуваеми легла, за да се осигури обездвижването им, обясни д-р Пеев. По думите му целта на преместването е да се доизяснят диагнозите на пилотите, тъй като във ВМА разполагат с по-добра апаратура.

Няма повод за притеснение, взимат се мерки двамата летци да получат максимално адекватна грижа, каза още д-р Пеев.

При излитане за изпълнение на летателна задача на 26 април около 10,30 на борда на учебно-бойният самолет МиГ- 29 от Авиобаза „Граф Игнатиево" възникнал пожар. По указание на ръководителя на полети пилотите насочили самолета в безопасно направление и катапултирали успешно на 1,5 км. източно от с. Голям Чардак. На мястото на инцидента пристигнал първо военен хеликоптер, който откарал двамата пилоти във Военна болница-Пловдив.

Други новини от Пловдив