/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 15 юли, събота
През нощта по-значителна ще е облачността над югозападните райони, където на места ще превали и прегърми. В събота повече слънце ще има в Източна България, където ще духа умерен източен вятър. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и с изключение на северозападните райони, ще има валежи, на места придружени с гръмотевици. В повече райони и по-интензивни ще са валежите в югозападните райони и Рило-Родопската област. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Какво време ни очаква през юли?

Жълт код за гръмотевична активност е обявен за три области на страната за 15 юли, събота, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Смолянска и Пазарджишка. Синоптиците предупреждават, че Благоевграска и Смолянска област, както и в планинската част за Пазарджишка област ще има валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество. Сумарно за денонощието количеството валежи в тези райони ще е до 15-30 л/кв.м.

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в часовете около и след обяд ще има валежи с гръмотевична дейност, придружени с временни усилвания на вятъра. Без валежи ще се задържи в масивите от Източна България. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове – умерен от запад. Ще е по-хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 20 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

ЛЯТО – СЛЪНЦЕ, ПОЧИВКА, МОРЕ (СНИМКИ)

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, в южните райони – временно силен източен вятър. Максималните температури ще са между 23-26 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg