Арена Армеец
Арена Армеец / DarikNews.bg
Вече 1130 секционни избирателни комисии са предали протоколите си от балотажа на местните избори. Остава обработката на документите на още около 500 секции.

"Обстановката е по-спокойна от миналата седмица, върви много по-бързо. Предполагам, че до 2 часа ще сме приключили", направи прогноза председателката на ОИК-София Полина Витанова.

Тя коментира и разразилото се недоволство сред членове от няколко секции. Хората се оплакаха, че когато са пристигнали два буса един след друг от Горни и Долни Лозен пред Арена "Армеец", са получили много по-задни номера за опашката за предаване на протоколи.

"Пристигаме на входа и ни дадоха номер 1055, което беше нереално, предвид че отвътре знаехме, че тече номер 400 номер. На Долни Лозен дадоха 1270 номер. За да ми затворят устата, ми дадоха номер 711. Обяснението беше, че колегата е объркал нещо.", обясни ситуацията една от потърпевшите.

Според недоволните това не било вярно, а начин да се запазват номера за някои хора предварително на опашката.

Полина Витанова обаче бе категорична, че няма нищо подобно и се извини на всички за станалото.

"Организацията по даването на номерата е същата като на първия тур. Объркването се е случило заради желанието на общинска полиция и на другите колеги, които дават номерата, по-бързо да им бъдат дадени и да могат да влязат, за да изчакват вътре, а не на колоната в превозните средства. После дадохме поредните номера, които трябваше да им се дадат и те вече са предали и са си тръгнали", обясни тя.