/ Thinkstock/Getty Images
Състоянието на 18-годишния Алекс Ангелов подобрява постепенно, но опасност за живота му все още има, заяви Огнян Игнатов - началник на отделение "Неврохирургия" към Университетската болница в Русе.

Младеж е с опасност за живота след побой пред дискотека
 
Младежът беше настанен с тежка черепно-мозъчна травма в лечебното заведение рано в неделя сутринта, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

Бяла на протест заради жестоко пребито момче (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки.

Нападателят на Алекс остава в ареста
 
Той е приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Районният съд в Бяла задържа вчера за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделят негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.

Д-р Огнян Игнатов обясни, че момчето вече не е в кома, но словесен контакт с него все още няма. То диша самостоятелно и има нормална сърдечна дейност, което е добър прогностичен белег.

Алекс, който бе пребит от роми заради цигара, остава в тежко състояние

"Опасност за живота все още има, тъй като една черепно-мозъчна травма минава през няколко етапа. Това са травми, които изискват дълго лечение. За късните усложнения не можем да сме сигурни, но каквото и да се появи, сме готови да реагираме", обясни д-р Игнатов.
 
БТА