Пребиха журналиста на Дарик Драгомир Симеонов
Пребиха журналиста на Дарик Драгомир Симеонов / netinfo

Журналистът от Дарик радио Драгомир Симеонов, който беше пребит в центъра на София ще бъде операрин в Пирогов. Драгомир е получил фрактура на носа и това налага хирургическа интервенция, е заключението на докторите.

Драгомир Симеонов бе нападнат от 39-годишен инженер за това, че е прибрал към купето огледалото на лекия му автомобил, паркиран неправилно на тротоара. В ранния следобед Драгомир Симеонов минава покрай паркиран на тротоара лек автомобил „Опел Астра” със софийска регистрация. Колата е паркирана неправилно и покрай нея не може да се премине свободно. Драго се опитва да прибере страничното огледало. В този момент е нападнат в гръб от 39-годишния инженер Борислав Михайлов, собственик на автомобила. Нападателят удря журналиста няколко пъти и дори замахва към него със стик за голф. След това се качва в колата си и се опитва да избяга, но е спрян от Драгомир Симеонов, който се хваща за автомобила и го спира.

Ето какво разказа пред Дарик Драго Симеонов за случилото се:

Паркирал на страни, прибрах му огледалото, за да мога да мина. Нападна ме в гръб. Първо ме удари по главата, след това по носа. Извади палка за голф, да ме бие с палката за голф. Тръгна да бяга. Аз му казах, сега като ми разби носа, ще ме водиш до „Пирогов”. Нямаше да викам полиция.  Аз с два шута му счупих огледалото.

Ето какво каза нападателят за Дарик:

Какво смятате да направите като си тръгнете?

Има си установен ред.

Очаквахте ли да има реакция на това, което сте направил?

На кое точно?

На това, че ударихте човек на улицата.

Аз се защитавах.

Вследствие на побоя Драгомир Симеонов е с леки телесни повреди. Пострадалият ни колега и нападателят са били разпитани от дознател в Пето РПУ в столицата. От полицията увериха, че преписката по случая ще бъде предадена максимално бързо на прокуратурата.

Ето какво гласи официалната позиция на Дарик и БНТ за инцидента

ДАРИК РАДИО и БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ОСТРО ОСЪЖДАТ ПОБОЯ НАД ЖУРНАЛИСТА НА ДВЕТЕ МЕДИИ ДРАГОМИР СИМЕОНОВ

ДАРИК РАДИО И БНТ НАСТОЯВАТ ЗА НЕЗАБАВНА И АДЕКВАТНА НАМЕСА НА МВР ЗА БЪРЗОТО РАЗРЕШАВАНЕ НА СЛУЧАЯ.

Водещият на Дарик Радио Драгомир Симеонов беше нападнат и неколкократно удрян по главата, лицето и носа на кръстовището на булевардите „Дондуков” и „Левски” от шофьор на паркиран неправилно на тротоара автомобил.

Побоят над Драгомир Симеонов е станал днес по обяд, след като той не могъл да мине покрай спрения автомобил и прибрал огледалото му. В този момент шофьорът го нападнал в гръб и започнал да го удря.

Драгомир Симеонов разказва за случилото му се: “Нападна ме. Първо ме удари по главата, след това по носа. Извади стик за голф. Искаше да ме бие с него. После тръгна да бяга.”

Дарик радио и Българската национална телевизия осъждат поредния вандалски инцидент по българските улици. Двете национални медии настояват нормалните правила да се върнат в живота на българите.

Дарик радио и БНТ обръщат внимание на скандалната история не защото е пребит журналист на двете медии, а защото подобни инциденти могат да се случат на всеки българин.

Чуйте във втория звуков файл репортаж от инцидента

В третия звуков файл чуйте разказа на Драгомир Симеонов в предаването "Денят" на Дарик